fbpx

Nilüfer Belediyesi Fakir Baykurt’u yarışmayla anacak

Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından her yıl, Yılın Yazarı etkinlikleri kapsamında düzenlediği serbest konulu Öykü Ödülü, bu yıl Fakir Baykurt anısına verilecek.

Fakir Baykurt’ un edebiyatımıza getirdiği birikimin etkilerinde, insana dair yeni bir bakış ve yorumla yazmaya yönelen, yazmayı kendine uğraş edinenlerin çalışmalarının değerlendirilmesini amaçlayan yarışmanın Seçici Kurulu Ayşe Sarısayın, Feyza Hepçilingirler, Kemal Varol, Nahit Kayabaşı ve Şafak Baba Pala’dan oluşuyor.

Ödüle dosya halindeki iki öykü ile katılma şartı var. Yarışmaya katılacak Türkçe yazılmalacak, çeviri öyküler ödül dışında tutulacak. Seçici Kurul, Türk dilinin özgünlüğü korunarak, 5.000 ile 15.000 karakter (600-2.000 sözcük) arasında yazılmış öyküleri değerlendirmeye alacak.

Ödüle başvurular 22 Haziran  2020 Pazartesi günü başlayacak,  4 Eylül 2020’de de sona erecek. Ödüle değer bulunan öyküler 30 Ekim  2020’de http://kutuphane.nilufer.bel.tr adresinden duyurulacak. Seçici kurulun yayımlamaya değer bulduğu öyküler kitap hâline getirilecek. Birinci olan öyküye üç bin TL ödül verilirken beş öyküye de biner lira mansiyon verilecek.

Başvuru Formu ve Ödül Yönetmeliği’ni indirmek için TIKLAYIN.

Yaratıcı Yazarlık 154 Adet Yazı
Yaratıcı Yazarlık, esasında birçok kişinin kafasındaki yazar imajının kendisidir. Yani kurguladığı veya gerçeğe dayalı bir konuyu kurgulayarak roman, hikaye vb. edebi türde ifade etmen uğraşı. Yaratıcı yazarlar sıklıkla “tıkanma” veya “kısırlaşma” denilen dönemlere girerler. Yazarken zorluk yaşarlar. Bu zamanlarda onlara yol gösterecek teknikler, moral verecek alıntılar ve fikir verecek yerli veya yabancı yazarların deneyimleri bu sitede Türkçe olarak yer alacak.

İlk Yorumu Sen Yap!

Yorum Yap!