fbpx

Hakkımızda

Yaratıcı Yazarlık ile ilgili blogumuz 2014 yılında yayına başladı. Blogumuzda yazarların yazmak ile ilgili sözlerine, genç yazarlara tavsiyelerine ve yazma rutinleriyle ilgili makalelere yer verdik. Bunların bir kısmını yazarlıkla ilgili kitaplardan iktibas ederek ilk kez internete aktardık. Bazı metinleri de İngilizceden bizzat çevirerek ilk kez Türkçe olarak yayınladık. Yaratıcı Yazarlık blogu uzun süredir yeni içerik girilmemesine rağmen günlük okunma sayılarıyla önemli bir boşluğu doldurmaya aday olduğunu gösterdi. Bundan cesaret alarak blog içeriğini daha profesyonelce hazırlamak için kendi adresine taşımaya karar verdik.

YaratıcıYazarlık.Net sitesinde yaratıcı yazarlık ile ilgili  kitap tanıtımları,  yaratıcı yazarlık kurslarının ders notları, yaratıcı yazarlık ile ilgili sıkça sorulan soruların yanıtları yer alıyor. Sitede yaratıcı yazarlık teknikleri hakkında makaleler, yaratıcı yazarlık bölümlerinin, atölye ve kurslarının tanıtımlarına da yer veriyoruz.  YaratıcıYazarlık.Net’te ayrıca yaratıcı yazma egzersizleri, öğrenciler ve eğitmenler için ders materyalleri de bulunuyor.

Site olarak, yaratıcı yazarlık dünyasını yakından takip etmek ve Türk yazarlarla görüşerek orijinal içerikler üretmeye devam edeceğiz. Yazarlarımız ve Türk Edebiyatı için de bir referans kaynağı olmayı hedefliyoruz. Site olarak sitenin giderlerini karşılamak ve gelişimine maddi destek sağlamak amacıyla kendimiz de yaratıcı yazarlık atölyeleri ve kampı organize ediyoruz.

Sitemizi sık sık ziyaret etmeyi unutmayınız. sitedeki güncellemelerden haberdar olmak için de abone olabilir ve sosyal medya hesaplarımızı takibe alabilirsiniz.

EKİP 

Seyfi Genç

1981 yılında Gaziantep’te doğdu. Hacettepe  Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Lise yıllarında yerel gazetelerde çalışarak gazeteciliğe başladı. Üniversite yıllarında yayınevlerinde düzeltmen ve editör olarak çalıştı. Üniversiteden sonra Gaziantep’te gazeteciliğe devam etti. 2008 Metin Göktepe Gazetecilik Ödülünü Yerel Haber dalında kazandı.

Üniversite yıllarından itibaren yaratıcı yazarlıkla ilgilendi. Öykü çalışmalarının yanı sıra atölyelerde eğitmenlik yaptı.

2016’dan itibaren serbest olarak metin ve senaryo yazarlığı yapıyor.

 

 

 

Şefika Onur Akatay

1977 yılında Edirne’de doğdu. Gazi Üniversitesi İİBF Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.  Bir yıla yakın süren, Uğur Mumcu Vakfı  “Uygulamalı Yazma” ve “Cemil Kavukçu ile Uygulamalı Öykü” eğitimleriyle başlayan yazı yolculuğu, 2007’den bu yana profesyonel boyutta devam etmektedir.

Dergi ve yayınevlerinde düzeltmen ve editör olarak çalıştı. Edebiyat alanında özellikle ‘öykü’ yazımına yoğunlaştı. Öyküleri edebiyat dergilerinde yayımlandı. Türkiye Bilişim Derneği’nin düzenlediği “Bilim Kurgu Öykü Yarışması”nda iki yıl jüri üyeliği yaptı. Dilbilgisi, yaratıcı yazarlık, öykü teknikleri alanlarında eğitimler vermektedir. Çeşitli dergi ve sitelerde köşeleri bulunmaktadır.

Ayrıca birçok belgeselin metnini yazdı. Halen belgesel, kısa film, tanıtım filmi, eğitim filmi ve reklam projelerinde metin ve senaryo yazarlığı yapmaktadır. Meriç Sümen’in profesyonel dans hayatının anlatıldığı Tutku isimli belgeselin metnini de yazmış ve bu yapım 2013 TRT Belgesel Ödülleri’nde Profesyonel Kategori En İyi Belgesel Ödülü’nü almıştır.

Fantastik türde bir çocuk romanı üzerinde çalışmaktadır.

 

Herkes İçin Bilim Kurgu

16 Haziran 2022 0

TÜRKİYE BİLİŞİM DERGİSİ tarafından düzenlenen  Bilim Kurgu Öykü Yarışması’nın 24’sünün katılım şartları açıklandı. TBD’deh yapılan açıklamada “Yaşadığımız gerçekliğin bir adım ötesini düşlemeye küçük yaşlarda başlarız. Hayallerimizi yazıya dökmeyi öğrendiğimiz noktada kendi edebiyatımızla tanışırız. Bilim ve Devamını Oku

Şefika Onur Akatay ile 9-12 Yaş Yaratıcı Yazarlık Dersleri 

2 Mayıs 2022 0

📚🖌📒✏️📚🖌📒✏️📚🖌📒✏️📚🖌 Her bir ders 2 saat sürecek ve birebir yapılacaktır. 1. Hafta Yaratım sürecini kavrama, hayalleri kağıda dökebilme, yazım türleri, öyküye giriş 2. Hafta Macera, polisiye, fantastik, gerilim, komedi, bilimkurgu, aşk, tarih, fabl, senaryo türlerini Devamını Oku

Bomboş Bir Sayfayı Doldurma Çabası

28 Kasım 2020 0

Cheryl TANRIVERDİ* Yazmaya başlamadan önce ilham gelsin diye beklerken boş kağıda çaresizce bakmanın nasıl bir şey olduğunu çoğumuz biliriz. Ne denli beklersek o denli kötüleşir durum. Özel bir kaleme, sandalyeye ya da ışığa gereksinim duyduğumuz Devamını Oku