fbpx

Kadıköy Belediyesi’nden Tiyatro Oyunu Yazma Yarışması

Pieter Brueghel the Younger, A Village Street with Peasants dancing

Kadıköy Belediyesi’nin 2017 yılından bu yana düzenlediği Ulusal Oyun Yazma Yarışması’nın üçüncüsü için katılım koşulları, jüri üyeleri ve ödüller açıklandı.

Kadıköy Belediyesi’nden yapılan açıklamada 2020 ödülleri için eserlerin son teslim tarihi 15 Temmuz 2019 olarak duyuruldu. Yarışmanın birincilik ödülü ise 12 bin 500 Türk Lirası. Yarışmanın ikincilik ödülü 10, üçüncülük ödülü ise 8 bin TL olacak. Dereceye giren ödüller haricinde 6 bin liralık iki adet mansiyon ödülü verilebilecek.
Seçici Kurul tarafından uygun görülen eserler Kadıköy Belediyesi tarafından yayımlanacak. Yarışmanın seçici kurulu ise Yücel Erten, Süreyya Karacabey, Orhan Alkaya,Kemal Aydoğan, Cevat Çapan, Dikmen Gürün ve Nesrin Kazankaya’dan oluşuyor. Ön seçici kurulda ise Günay Ertekin, Levent Aras ve Sinem Özlek yer alıyor.

Yarışma takvimine göre ön seçici kurul, karar toplantısını 21-25 Ekim 2019 arasında yapacak, seçici Kurul karar toplantısı ise6-10 Ocak 2020 günleri arasında yapacak. Sonuçlar ise toplatından sonraki 10 gün içerisinde Kadıköy Belediyesi’nin internet sitesinden yayınlanacak. Yarışma şartnamesi için TIKLAYIN

TELİF ESER REPERTUVARNA KATKI

Yarışma ile ilgili Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu tarafından yapınlanan açıklamada, “2017’de ilkini, 2018’de ikincisini düzenlediğimiz Ulusal Tiyatro Sahne Eseri Yarışması’nın katılım ve sonuçları, bu yarışmayı açmakla yerli tiyatro edebiyatını zenginleştirme ve yazarları özendirme düşüncemizin haklılığını kanıtladı ve yarışmayı düzenli olarak sürdürme konusundaki kararlılığımızı pekiştirdi.”denildi.

Nuhoğlu açıklamasında, “Bilindiği gibi Türkiye, dramatik sahne edebiyatı ve icrasıyla on dokuzuncu yüzyılın ikinci yarısında tanışan bir ülkedir. Türk Tiyatrosu bir buçuk asırlık bir zaman diliminde bu sanatın uluslararası nitelikteki çok sayıda örneğini sahnelemekle kalmamış; bir yandan da değerli yerli ve telif bir repertuvara sahip olmuştur. Edebiyat ve sanatın bütün dallarında olduğu gibi evrensel değerde bir milli tiyatro hayatının oluşabilmesi, mutlaka yerli eserlerin “nitelik” ve aynı zamanda “nicelik” yeterliliğine ve varlığına bağlıdır. Bu nedenle Türk Tiyatrosu’nun unutulmaz insanı Muhsin Ertuğrul, şair ve edebiyatçıları sürekli olarak sahne eserleri yazmaya teşvik etmiş; eserler ısmarlamış; onlar üzerinde sevecen baskılar kurmuştur. Toplumların, insanların yeni tiyatro oyunlarına her zaman ihtiyacı vardır. Elbet tiyatro topluluklarının da…” dedi.

Nuhoğlu, Kadıköy Belediyesi olarak nitelikli sanat çalışmalarına destek olmayı zorunlu görev saydıklarını belrterek, “Değerli yazarlarımızın katılımlarıyla yeni tiyatro oyunlarının ortaya çıkacağını umut ediyor ve bu yarışmayı saygıyla kamuoyunun bilgisine sunuyorum. 2020’de de verimli sonuçlar alınacağına inanıyorum.” dedi. (29 Ocak 2019 /yaraticiyazarlik.net)

Yaratıcı Yazarlık 154 Adet Yazı
Yaratıcı Yazarlık, esasında birçok kişinin kafasındaki yazar imajının kendisidir. Yani kurguladığı veya gerçeğe dayalı bir konuyu kurgulayarak roman, hikaye vb. edebi türde ifade etmen uğraşı. Yaratıcı yazarlar sıklıkla “tıkanma” veya “kısırlaşma” denilen dönemlere girerler. Yazarken zorluk yaşarlar. Bu zamanlarda onlara yol gösterecek teknikler, moral verecek alıntılar ve fikir verecek yerli veya yabancı yazarların deneyimleri bu sitede Türkçe olarak yer alacak.

İlk Yorumu Sen Yap!

Yorum Yap!