fbpx

Notos Editörlük ve Yayıncılık Atölyesi 14 Şubat’ta

Notos Editörlük ve Yayıncılık Atölyesi’nin 21. dönemi 14 Şubat’ta başlayacak. 10 hafta sürecek atölye 18 Nisan’da sona erecek.

Semih Gümüş yönetiminde çalışmalarını sürdüren Notos Atölye, Türk yayın dünyasının ihtiyaç duyduğu editör ve yayıncı ihtiyacını karşılamak üzere Editörlük ve Yayıncılık Atölyesi düzenleniyor. Semih Gümüş, Murat Yalçın ve Selahattin Özpalabıyıklar’ın ders verdiği atölyede Bir Yayınevi Tasarısı ve Editörlük (Murat Yalçın), Yayına Hazırlık, Dil ve Anlatım (Semih Gümüş), Çeviri (Selahattin Özpalabıyıklar), Biçim ve Tasarım (Semih Gümüş) gibi editörlük konularının yanı sıra Metin Üstünde Çalışmalar yapılacak. Atölyede ayrıca yayıncılığın dağıtım, satış ve ticari boyutunun yanı sıra tanıtım ve Dergi Yayıncılığı konuları da Semih Gümüş tarafından katılımcılara anlatılacak.

TÜRKİYE’DE YILDA 60 BİN KİTAP YAYINLANIYOR

Notos Atölye’de yayınlanan açıklamada Editörlük ve Yayıncılık Atölyesi’nin bir gereksinim olduğu belirtilerek, “Otuz yıl önce neredeyse 100 yayınevinin olduğu sektörde, bugün 2.000 dolayında etkin yayınevi var. Yayımlanan kitap çeşidi ve satılan kitap sayısında geçmişle karşılaştırılamayacak bir gelişme görülüyor. Gelin görün ki, yayıncılık dünyasının temel gereksinimi olan editörlük konusunda aynı gelişme yaşanamadı. Bir yılda 60.000’den çok kitap yayımlanıyor. Peki bu kitapların editörlüğünü kim yapıyor? Yayınevleri bu konuda üstlerine düşenleri yerine getirebiliyor mu?” denildi.

Dergi yayıncılığı konusunda bilgilerin de verildiği atölye için, “Bağımsız dergilerin yanında, büyük medya kuruluşlarının sayısız dergisi var. Bazıları çok satıyor. Peki nitelikli bir ekip kurma olanağına her zaman sahip oluyorlar mı? Dergilerin yazıişleri kadrosunu baştan iyi seçilmiş editörlerden oluşturmak mümkün değil mi?” denilirken Türkiye’de editörlüğün tam anlamıyla bir kurum olamadığına vurgu yapıldı. (19 Aralık 2018 / www.yaraticiyazarlik.net)

Kursla ilgili detaylı bilgi için: TIKLAYIN

Yaratıcı Yazarlık 154 Adet Yazı
Yaratıcı Yazarlık, esasında birçok kişinin kafasındaki yazar imajının kendisidir. Yani kurguladığı veya gerçeğe dayalı bir konuyu kurgulayarak roman, hikaye vb. edebi türde ifade etmen uğraşı. Yaratıcı yazarlar sıklıkla “tıkanma” veya “kısırlaşma” denilen dönemlere girerler. Yazarken zorluk yaşarlar. Bu zamanlarda onlara yol gösterecek teknikler, moral verecek alıntılar ve fikir verecek yerli veya yabancı yazarların deneyimleri bu sitede Türkçe olarak yer alacak.

İlk Yorumu Sen Yap!

Yorum Yap!