fbpx

Herkes İçin Bilim Kurgu

TÜRKİYE BİLİŞİM DERGİSİ tarafından düzenlenen  Bilim Kurgu Öykü Yarışması’nın 24’sünün katılım şartları açıklandı.

TBD’deh yapılan açıklamada “Yaşadığımız gerçekliğin bir adım ötesini düşlemeye küçük yaşlarda başlarız. Hayallerimizi yazıya dökmeyi öğrendiğimiz noktada kendi edebiyatımızla tanışırız. Bilim ve teknolojinin sunduğu olasılıklarla beslenen hayaller ise bilim kurguyu dönüşür. Bilim kurgu, henüz var olmamış bir dünyanın tasarımıdır. Çoğunlukla genç yaştaki zihinlerde filizlenmeye başlayan bir arayıştır aynı zamanda.TBD olarak özellikle genç yaşta kurgulanan metinlerin sınırsız potansiyeline ve bilim kurguya atılan ilk adımların önemine inanıyoruz. Bu yıldan başlayarak yetişkin, genç-erişkin ve çocuk yazarların öykülerini kendi yaş aralıklarında değerlendirerek her yaş grubunda yazılan en iyi öyküleri bilim kurgu edebiyatımıza kazandırmayı hedefliyoruz.Güzel bir Türkçe ile yazılmış, edebiyatın önemini yadsımadan geleceğin ufkuna bakan öykülerinizi bekliyoruz.” denildi.

YARIŞMA KOŞULLARI

  1. SONUÇ VE ÖDÜLLER

    TBD Bilimkurgu Öykü Yarışması’nın sonuçları 2022 yılı Aralık ayı içinde açıklanacaktır. Ödül olarak birinci gelen yarışmacıya 6000 TL, ikinci gelen yarışmacıya 4000 TL ve üçüncü gelen yarışmacıya da 2000 TL tutarında hediye çeki verilecektir.
  1. KATILIM KOŞULLARI
  • Yarışmaya TBD Yönetim Kurulu üyeleri ile TBD Bilişim Dergisi Yayın Kurulu Üyeleri dışında herkes katılabilir.
  • Öykü Türkçe yazılmalıdır.
  • Öykü, bilimkurgu türünde yazılmış olmalıdır. Bilimkurgusal unsurlar içermeyen fantezi, masal ve benzeri türlerde yazılmış öyküler değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Öykü daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış olmalıdır.
  • Yarışmaya gönderilmeden önce basılı ya da dijital ortamda yayımlanmış öyküler yarışmaya kabul edilmeyecektir.
  • Her yazar yalnızca bir öyküyle yarışmaya katılabilir.
  • Önceki yıllarda birincilik ödülü alan yazarlar yarışmaya katılamaz.
  • Dereceye girecek öyküler içinde seçici kurul tarafından yayımlanmaya değer bulunanlar kitap olarak yayımlanacaktır.
  • Öykülerin internet sitesinde, Bilişim Dergisi’nde ya da kitaplaştırılarak yayımlanması için https://www.tbd.org.tr/onayliyorum adresinde bulunan “Onaylıyorum” adlı belgenin yazar tarafından doldurulması ve sistemden gönderilmesi gerekmektedir. Onaylıyorum adlı belgeyi TBD’ye göndermeyen yarışmacılar yarışmaya kabul edilmeyecektir
  1. BİÇİM
  • Öykü, yaygın olarak kullanılan bir kelime işlemciyle, “12” font büyüklüğünde, “Arial” karakter” seçilerek yazılmalı ve aşağıdaki çevrimiçi form kullanılarak gönderilmelidir. Başvurunun geçerli olabilmesi için yarışmacıların öykü, özgeçmiş ve onaylıyorum formundan oluşan üç adet dokümanı çevrimiçi form üzerinden TBD’ye göndermeleri gerekmektedir.
  • Yarışmacılar, başvuru formuna doğum tarihlerini girmelidirler. Başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmamış yarışmacıların öyküleri kendi yaş grupları içinde değerlendirilecektir.
  • Öykünün yer aldığı dosyaya öykünün adı verilmelidir.
  • Öykü dosyasının içinde yazarla ilgili hiçbir bilgi olmamalıdır.
  • Özgeçmiş dosyasında yazarın açık adı, kısa özgeçmişi, açık adresi ve telefon numarası, ayrıca varsa kişisel web sitesi/blog adresi bulunmalıdır. Özgeçmiş dosyasına yazarın adı verilmelidir.
  • Yazarların yarışmaya gerçek ad ve soyadlarıyla katılmaları gerekmektedir. Yarışmada rumuz kullanılmamaktadır.
  • Öykü en fazla iki bin sözcükten oluşmalıdır.
  • Bu biçimsel özellikleri taşımayan öyküler yarışma dışı bırakılacaktır.
  1. SEÇİCİ KURUL

    Cem Kılıçarslan, Ekin Açıkgöz, Funda Özlem Şeran, Kadir Yiğit Us, Koray Özer, Özgür Tacer, Ruhşen Doğan Nar, Seda Uyanık, Sedef Özkan, Tevfik Uyar, Ünver Alibey, Yasemin Tanbi
  1. ÖYKÜNÜN TESLİMİ

    Yapıt, 31 Ağustos 2022 tarihine dek adresindeki form ile gönderilmelidir.

Bilgi ve iletişim için: Ceyhun Atuf Kansu Caddesi 1246. Sokak No: 4/17 Balgat / ANKARA
Tel: +90 (312) 473 8215 web:  www.tbd.org.tr, eposta: [email protected]

Yaratıcı Yazarlık 154 Adet Yazı
Yaratıcı Yazarlık, esasında birçok kişinin kafasındaki yazar imajının kendisidir. Yani kurguladığı veya gerçeğe dayalı bir konuyu kurgulayarak roman, hikaye vb. edebi türde ifade etmen uğraşı. Yaratıcı yazarlar sıklıkla “tıkanma” veya “kısırlaşma” denilen dönemlere girerler. Yazarken zorluk yaşarlar. Bu zamanlarda onlara yol gösterecek teknikler, moral verecek alıntılar ve fikir verecek yerli veya yabancı yazarların deneyimleri bu sitede Türkçe olarak yer alacak.

İlk Yorumu Sen Yap!

Yorum Yap!