fbpx

İki aylık aranın ardından…

Nabokov  yazarken 
 İki  ayım tam  olarak  bu şekilde geçti.

 Değerli   Yaratıcı   Yazarlık . net   okur   ve   takipçileri  siteyle   iki   aydır   ilgilenemiyordum  Nedeni   ise   basit  Ben   de   yazmak   için   kenara   çekildim !

 Yaklaşık   bir   yıldır   üzerinde   çalıştığım   roman   için   iki   ay   boyunca   yoğun   olarak   çalıştım  Çalışırken   tabii   kendim  de hem sitedeki tekniklerden yararlandım hem de tıkandığım noktalarda tıkanıklığı açmak için hem usta işi kitaplar hem de  yaratıcı  yazarlıkla ilgili kitapları gözden geçirdim. Bu kitaplardan siteye koymak üzere çeşitli alıntıları da not ettim. İlerleyen günlerde bu alıntıları sizlerle buluşturmaya devam edeceğim.

Kitabı  yazarken  Nabokov’un da kullandığı ve  benim   de   yaklaşık  10 yıldır kullandığım index card (katalog kartı) metodunu kullandım. (Bu kartlar Amerika’da çok yaygın olmasına karşın Türkiye’de 10 yıl önce hiç  yoktu . Bu nedenle  kendim  matbaadan özel  olarak  bastırmıştım. Şu anda birkaç firma üretiyor fakat fiyatları fahiş.) Pratik ve  benim  gibi dikkat eksikliği olan, heyecanla “orayı da yazayım, şu bölümü de yazayım” diye düşünenler ve daldan dala atlayanlar için ideal bir yöntem. Çünkü defter gibi linear bir yazı süreci gerektirmiyor. Bu yöntemin kullanımıyla  ve  örnekleriyle ilgili bir yazıyı yakında  siteye  koyacağım.

Bu yöntemin en önemli sorunu kartları sıraya koymak  ve  düzenlemek için de önemli bir çaba gerektirmesi. Örneğin dün, epeyce vaktimi şimdiye kadar doldurduğum kartları sıraya dizmekle geçirdim. Sonrasında bu kartları kullanarak deftere ilk taslağı hızlıca yazacağım…

 iki   aylık   arada  bile sitemize giren, faydalanan  ve  paylaşan herkese teşekkürler. Bu süreçte Facebook  ve  Twitter hesaplarımızın  takipçileri  de azalmak yerine arttı. “ Yaratıcı   Yazarlık ” aramasında Google sıralamamız  ise  bir  ara  2. sıraya kadar çıktı. Birincilik hedefimiz devam ediyor.

Seyfi Genç

YaratıcıYazarlık.Net Editörü

Yaratıcı Yazarlık 154 Adet Yazı
Yaratıcı Yazarlık, esasında birçok kişinin kafasındaki yazar imajının kendisidir. Yani kurguladığı veya gerçeğe dayalı bir konuyu kurgulayarak roman, hikaye vb. edebi türde ifade etmen uğraşı. Yaratıcı yazarlar sıklıkla “tıkanma” veya “kısırlaşma” denilen dönemlere girerler. Yazarken zorluk yaşarlar. Bu zamanlarda onlara yol gösterecek teknikler, moral verecek alıntılar ve fikir verecek yerli veya yabancı yazarların deneyimleri bu sitede Türkçe olarak yer alacak.

İlk Yorumu Sen Yap!

Yorum Yap!