
EMPATİ YAPIN: İnsanın yazar olabilmesi için empati duygusunun çok gelişmiş olması lazım. Bu duygu gelişmemişse yazar olunabileceğini sanmıyorum. Başkasının yerine kendini koyamıyorsan, onun psikolojisine giremiyorsan ve buradan yola çıkarak yeni bir karakter yaratamıyorsan iyi bir yazar olman pek mümkün değil.
DİLE HAKİM OLUN : Yazarın enstrümanı tabii ki dildir! Dil konusunda yetkin olmak lazım. Dolayısıyla yazar olmak isteyen birinin dili iyi kullanması ve Türkçe yazmaya hakim olması gerekir.
SANATLA İLGİLENİN: İyi bir yazarın sanatın diğer alanlarından da beslenmesi gerekiyor. İyi bir eser ortaya koyabilmesi için tiyatrodan, resimden ve müzikten de beslenmesi gerekir
FELSEFE BİLİN: Elbette ki felsefe bilmek gerekiyor. Çünkü insanı anlatıyoruz; ama o insanı anlatırken biz aynı zamanda bir toplumu, çağı anlatıyoruz ve o çağ ile yarattığımız karakterler arasında bağlantıyı kurmamız gerekiyor. Bunu yapabilmek için de felsefe bilmek lazım.
KAÇ KİTAP DEĞİL NE OKUDUĞUN ÖNEMLİ!
Okumuş olmak için kitap okunmaz! Okuduğun kitap seni etkiliyorsa, değiştiriyorsa ve alt üst ediyorsa bir anlamı olur okumanın. Ama öteki türlü 500 kitap bile okusan ki öyle çok insan var; maalesef bir işe yaramıyor. Aynı bomboş kafayla hayata devam ediyorlar.
Yorum Yap!
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.