fbpx

2019 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri için son gün Pazartesi

Varlık Dergisi ve Varlık Yayınları’nın kurucusu Yaşar Nabi Nayır adına düzenlenen şiir ve öykü dallarında düzenlenen Gençlik Ödülleri’ne başvurular için 1 Nisan 2019 Pazartesi günü son gün.

Varlık Dergisi ve Varlık Yayınları tarafından her yıl derginin ilk sayısının yayınlandığı ay olan Temmuz ayında şiir ve öykü dallarında verilen Gençlik Ödülleri, Türk edebiyatına yeni değerler kazandırma amacını taşıyor. Yarışmanın şiir dalında seçici kurulu Zeynep Uzunbay, Salih Bolat, Abdülkadir Budak, Metin Cengiz ve Sina Akyol’dan oluşuyor. Öykü dalında seçici kurul ise Nursel Duruel, Feyza Hepçilingirler, Hatice Meryem, Feridun Andaç ve Mehmet Zaman Saçlıoğlu’ndan oluşuyor.

30 yaş ve altındakilerin şiir ve öykü dallarında katılabildiği Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri’ne herr iki dalda da aday olunabiliyor. Yarışmaya katılmak için kitap olarak yayımlanmaya uygun şiir ve öykü dosyaları 6 kopya halinde en geç 1 Nisan 2019 tarihinde elimize ulaşacak biçimde, “Varlık Dergisi, Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri, Perpa İş Merkezi, B Blok, Kat 5, No 484, Şişli 34384 İstanbul” adresine gönderilmelidir.

Yarışma sonuçları Varlık Dergisi’nin Temmuz sayısında açıklanacak, ödüle değer görülen dosyalar Varlık Yayınları’nca kitap olarak yayımlanacak.

Yaratıcı Yazarlık 154 Adet Yazı
Yaratıcı Yazarlık, esasında birçok kişinin kafasındaki yazar imajının kendisidir. Yani kurguladığı veya gerçeğe dayalı bir konuyu kurgulayarak roman, hikaye vb. edebi türde ifade etmen uğraşı. Yaratıcı yazarlar sıklıkla “tıkanma” veya “kısırlaşma” denilen dönemlere girerler. Yazarken zorluk yaşarlar. Bu zamanlarda onlara yol gösterecek teknikler, moral verecek alıntılar ve fikir verecek yerli veya yabancı yazarların deneyimleri bu sitede Türkçe olarak yer alacak.

İlk Yorumu Sen Yap!

Yorum Yap!